izzik a seggünk

2009.07.16. 13:12 - zsiffin

Előre szeretném mondani, hogy európa villanykörte, izzó, fényrudacs termelésének a 80%-át Magyarországon követik el. Ergo sok ember dolgozik az izzóiparban. Tehát érdekünkben állhatna, hogy a gonosz rossz energiatakaréktalan keresletet fenntartsuk...de lófaszt a seggbe!

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium mintegy 20 ezer közép-magyarországi háztartásba juttat el egyenként két darab energiatakarékos izzót. A 40 ezer darab csúcsminőségű, 6 éves élettartamú égőt azok a rászoruló, 65 év feletti lakosok kapják, akiknek átlagos havi áramszámlája nem haladta meg az 5 ezer forintot 2009 első hónapjaiban. Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter csütörtökön személyesen kézbesített két izzót egy szentendrei nyugdíjasnak.

csuálatus dolgokra bukkan az ember gyermeke, ha akar. De kérdem én, hogy is van ez? ha az internetszámlám nem haladja meg a 10 ruppót, akkor én meg kapok egy energiatakarékos netbook? he? ja mer rászorulok. De most ez mi bazmeg, kétkézben egyegy izzóval bekopogsz Klára asszonyhoz, hogy meghoztam a fényt az éjszakádba gecó, örüjjé. Eddig is kb a mosógéped nyelte a legtöbb áramot, de mostmáraztán felkapcsolhatod a villanyt is, akkora nagy szopókanyalócuci van itt.

A szóban forgó energiatakarékos izzók mintegy 80 százalékkal kevesebb áramot fogyasztanak, mint egy hagyományos égő, így a tárca számításai szerint a villanykörték magasabb vételára 46 nap alatt térül meg. A közbeszerzési eljárás keretében beszerzett magyar gyártmányú izzókhoz a zöldtárca a bolti ár mintegy 50 százalékáért jut hozzá. Az izzók cseréjével közel 4 millió kilogrammal csökken az érintett háztartások éves szén-dioxid kibocsátása. Ezzel 1.127 hektár erdőt kímélünk meg a szén-dioxid megkötéstől.

Ezek a számítások baszod. Na meg a fogalmazás. Mintha a háztartás bocsátana ki szén dioxidot. Vagy a hagyományos izzó, meg az intelligens mosópor. Faszom mondd azt, hogy annyival kevesebb terhelésnek tesszük ki a szénhidrogén tüzeléső erőműveket. Gotcha?? Meg a bolti ár feléért. Akkor azért van kemény árrés. Pofám leszakad. azt azért még jó lett volna tudni, hogy az 1127 hektár erdő, az nyírekből, égerekből, vagy fenyőkből áll-e, mert így sajnos nem releváns az információ, mert nem tudom kiszámolni,, hány fát érint ez személyesen, mert nem ismert a telepítési sűrűség

Ha – a háztartásokban igen gyakran használt – hagyományos 100 wattos izzókat cserélik le az energiatakarékos 20 wattos égőkre, az az áram jelenlegi árával és napi 7 órás üzemidővel számolva több mint 16 ezer forintos megtakarítást eredményez évente. Így a 20 ezer háztartásban a teljes megtakarítás meghaladja a 320 millió forintot. A minisztérium akciójával az érintett 20 ezer háztartásban az izzók 6 éves élettartamával közel 2 milliárd forintot spórolnak majd meg.

Ekkora gecijófejek vagytok. De nembaj, mert jön a ZEON gyorsvonat majd és ezeknek az embereknek megemeli az áram díját:D beszoptátok nyenyenyeee. Teremtsünk társadalmi egyenlőtlenséget. Szeszyo.

bónuszkép á miniszterrül:

A bejegyzés trackback címe:

https://extrataho.blog.hu/api/trackback/id/tr781249244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása